LISP dosyasının en temel özelliği parantezlerden oluşmasıdır. Parantezlerin bolluğu LISP dosyalarını karmaşık hale getirmiş gibi görünse de aslında tüm işleyişin ana yapısını oluştururlar. Bu nedenle parantezler en önemli unsurdur. Tüm LISP programları parantez açarak başlar ve parantez kapatarak biter. Açılan “(”parantez sayısı kadar kapanan “)” parantezinde bulunması gerekmektedir. Eğer bu sayılar eşit değilse yapılan programda hatalar oluşması kaçınılmazdır.
AutoLISP dosyalarında büyük küçük harf ayrımı yoktur. Fonksiyonlar, argümanlar ve parantezler arasında kalan boşluklar (space) lisp dosyalarının işleyişini etkilemez. Parantezler içindeki fonksiyonların kullanımı
(fonksiyon argümanlar)
veya
(fonksiyon1 (fonksiyon2 argümanlar) (fonksiyon3 argümanlar))
şeklinde olabilir. Fonksiyonlara göre argüman diziliş şekillerinde farklıklar olabilir. Program oluşturmada fonksiyonların kullanım amaçlarının ve şekillerinin bilinmesi önemli yer tutmaktadır.
(- (* 2.50 1.20) (/ 2 8)) ;işlemlerinin sonucu ise 2.75 dir
Lisp dosyalarında programı açıklayıcı bilgileri “ ; ” (noktalı virgül) den sonra gelecek şekilde yazılabilir. Satırın “;” den sonra ki kısmı geçersiz kabul edileceğinden burada programla ilgili fonksiyon argüman yada parantez olmamalıdır. Program bir alt satırdan itibaren “;” önceki kısmına göre devam eder. Yukarı satırda “;işleminin sonucu ise 2.75 dir” kısmı açıklayıcı bilgi olarak yazılmıştır. Programa etkisi yoktur. Eğer aynı satırda programa devam edilecekse ikinci bir “;” ile devam edilebilir. Boş bırakılan satırlar programın işleyişini etkilemez. Fonksiyonların aynı satırda yan yana yada sonraki satırlarda alt alta olmasının önemi yoktur.